Tegyünk együtt a kutyákért!

HIHETETLEN, DE IGAZ KUTYATÖRTÉNETEK

KÖSZÖNJÜK!

Kutyaszemmel programunk idei harmadik kampányában a kitűzött 2 millió forintos célnál jóval többet, összesen 4,78 millió forintot gyűjtöttünk össze a segítségetekkel.

Így a Hangya Közösséggel közösen a tervezett 8 menhelynél is többet tudunk támogatni orvosi és működési költségeik fedezésében, hogy még több kutyának adhassanak új esélyt.

Sőt, a kisvárdai menhely álmát is valóra tudjuk váltani, az idős és lábadozó kutyusoknak kialakított melegedőt.

 

A támogatott menhelyek és kutyáik nevében is köszönjük a rengeteg támogatást!

 

🐾 Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú Egyesület (Debrecen)
🐾 Bogáncs Kutyaotthon Alapítvány (Esztergom)
🐾 Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány (Füzesabony)
🐾 Ugat-Lak Alapítvány (Kisvárda)
🐾 Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Közhasznú Alapítvány (Kecskemét)
🐾 Orosházi Állat-és Természetvédő Közhasznú Egyesület (Orosháza)
🐾 Herosz Ózdi Szervezete (Ózd)
🐾 Siófoki Állatvédő Alapítvány (Siófok)

BOLTI ADOMÁNYGYŰJTÉS

Az ország közel 40 pontján helyezünk el adománygyűjtő perselyeket a Mömax, Möbelix, notebook.hu és Szatmári Kft. kiemelt üzleteiben. Ha bankkártyás adakozásra nincs lehetőséged, kérjük, keresd fel a gyűjtőpontok valamelyikét és személyes hozzájárulásoddal segítsd a kezdeményezést.

 

TELEFONOS ADOMÁNYVONAL

Ha nem áll módodban bankkártyával adakozni, de szeretnél segíteni a bajba jutott kutyákon, kérjük, támogasd a Kutyaszemmel programot telefonon!

Adományvonal: 13600 

Kód: 82

Egyetlen telefonhívással vagy SMS küldésével is hozzájárulhatsz az adománygyűjtéshez.

 

Hogyan működik a telefonos adományvonal? 

Tárcsázd a 13600-as telefonszámot, majd az automata bejelentkezése után add meg a KUTYASZEMMEL kódját: 82

Ugyanerre a számra küldhetsz SMS-t is, akkor a 13600-as számra küldd a 82-es kódot.

A támogatás mértéke: 500 Ft / hívás vagy SMS.

 

A telefonon adományvonalon összegyűlt támogatás mértékét ITT követheted nyomon.

Az adományvonalon keresztül befolyt összeg is a Hangya Közösséghez érkezik, ők pedig a leginkább rászoruló menhelyeket segítik belőle.

KUTYASZEMMEL 2019

2019-es célkitűzésünk a hazai menhelyek és a menhelyi kutyák helyzetének javítása. Azon dolgozunk, hogy kiemeljük a legkiszolgáltatottabb, megbélyegzett ebeket a negatív skatulyából, és hogy megkönnyítsük a menhelyi dolgozók munkáját.

 

A program idei első állomásaként a Noé Állatotthon kis lakóit vittük el sétálni kutyabarát véleményvezérekkel, újságírókkal és szakmai partnerekkel. Király Linda, Gelencsér Tímea és Kemény Zsófi is beállt a kezdeményezés mögé, a sétát megelőző beszélgetésen pedig Korom Gábor szakmai vezetésével boncolgattuk a felelős kutyatartás témakörét.

 

Augusztus végén Alfi kutya történetének megfilmesítése mellett két szálon elindult az adománygyűjtésünk: mind online, mind a partnereink üzletekben kihelyezett gyűjtőpontokon várjuk a közösség segítségét rászoruló kutyák részére.

 

Így segíthetsz te is:

 • Ha van rá lehetőséged, adakozz az adjukössze.hu felületén indított közösségi adománygyűjtésünkben.
 • Ha inkább személyesen adakoznál, keresd fel adománygyűjtő pontjaink valamelyikét.
 • Oszd meg Alfi történetét és vidd hírét a Kutyaszemmel kezdeményezésnek.
 • Mesélj a kutatási eredményeinkről, programjainkról barátaidnak, ismerő
 • Önkéntes munkáddal is támogathatod a menhelyeket, állatvédő szervezeteket.
 • A kutyákkal való együttélés folyamatos tanulás is egyben. Olvass, filmezz, beszélgess – válj tudatos kutyatartóvá!

Lezárult az első gyűjtési szakasz!

 

Szeptember 25-én zártuk a Kutyaszemmel idei első akcióját , amelyben a Hangya Közösség Alapítvánnyal közösen a legrászorulóbb hazai menhelyek infrastrukturális fejlesztéseire gyűjtöttünk. Hatalmas köszönettel tartozunk az ügy minden támogatójának, aki hozzájárult ahhoz, hogy elérjük a 2 millió forintos kitűzött célt, sőt, meg is haladjuk azt: a segítségetekkel 2.163.000 Ft gyűlt össze!

A befolyt összegekből a szakmai egyeztetések után most 3 olyan menhelynek tudunk érdemben segíteni, akik régóta álmodoztak a fejlesztésről, de önerőből talán sosem tudták volna megoldani azt. A 3 választott menhely mindegyikén több mint 200 kutyáról gondoskodnak, ezért is esett rájuk a Hangya Közösség választása. Mind olyan régióban végzi kifogástalanul tevékenységét, ahol a legrosszabb a kóbor állatok helyzete.

Kóbor Szívek Állatmentő Alapítvány (Karcag)

A karcagi menhelyen mintegy 220 kutyáról gondoskodnak. Egy ápoló és lábadozó fűtött helyiséget szerettek volna, hogy a műtött, beteg kutyákat ne kelljen a kennelbe visszarakni. A jövőben egy fertőtleníthető helyiségben gyógyulhatnak.

Csabai Állatvédők Közhasznú Egyesülete (Békéscsaba)

A békéscsabai menhelyen közel 270 kutya életéért felelnek. Ők egy új kennelsort kértek, így a jövőben biztonságos helyet tudnak biztosítani a mentett állatoknak.

Összefogás az Állatokért Alapítvány (Mátészalka)

Jelenleg 238 kutya van a mátészalkai menhely gondozásában. Nincs kapujuk. Eddig sem nevezhették volna igazi kapunak, de a viharkárok után egyszerűen csak nincs. Szeretnék elkerülni a lopásokat és biztonságosan, egy nagyobb kifutóba kiengedni a kennelekben élő kutyákat. Ők erről álmodoznak évek óta – a következő hónapok során teljesül a vágyuk!

Sikerrel zárult a második gyűjtési szakasz is!

Lezárult a Cofidis Kutyaszemmel program második közösségi adománygyűjtése. A kampány során soha nem látott összefogást tapasztaltunk: a 2 millió forintos gyűjtési célt túlszárnyalva 2 698 000Ft gyűlt össze! Nagyon köszönjük mindenkinek, aki akár adománnyal, akár az adománygyűjtés hírének megosztásával segített a cél elérésében!

Az eredeti tervekkel ellentétben így nem 10, hanem 13 kiemelten hátrányos helyzetű régióban működő menhelynek tudunk segíteni. KÖSZÖNJÜK!

Az adományokból befolyt összeg a Hangya Közösség Alapítványhoz érkezik, ők pedig az alábbi menhelyek között osztják szét:

 • Buksi Állatvédő Egyesület (Balmazújváros)
 • Puli Állatvédő Egyesület (Debrecen)
 • Pacsi Kutyamenhely Alapítvány (Hajdúböszörmény)
 • IGÉZŐ Állatvédő Egyesület (Hódmezővásárhely)
 • Összefogás Az Állatokért Közhasznú Alapítvány (Kalocsa)
 • Rénó Kutyaotthon Alapítvány (Ladánybene)
 • Kóborlók Állatvédelmi Egyesülete (Nyírmada)
 • Az Elhagyott Állatokért Első Sárréti Regionális Állatvédő Egyesület (Püspökladány)
 • Zemplén Gazdátlan Állataiért Alapítvány (Sátoraljaújhely)
 • Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület (Olt-alom Állatotthon) (Vásárosnamény)
 • Luca Kutyamenedék Állatvédő Alapítvány (Csévharaszt)
 • Kutyaszív Állatmentő Közhasznú Alapítvány (Hatvan)
 • Léleklánc Állatmentő Alapítvány (Őrbottyán)

Ez a 13 menhely összesen közel 1500 kutya életéért felel, az adományokat pedig élelemre, gyógyszerekre és orvosi költségek fedezésére fordítják.

A KUTYASZEMMEL PROGRAM MÚLTJA

Legfontosabb értékeink közé tartozik a gondoskodás és felelősség, így már az elmúlt években is foglalkoztunk és aktívan tettünk a társadalmat érintő problémák megoldásáért. 2017-ben a „Fáztál te már igazán?” kampány keretein belül a karácsonyt fedél nélkül tölteni kényszerülő kutyák számára közösségi adományozást indítottunk: több, mint 1 millió forint támogatás gyűlt össze, amiből 42 kutyaház épült. Emellett további 50 darab szigetelt kutyaházat adományoztunk, így a Hangya Közösség segítségével összesen 92 darab meleg szállást adtunk a vidéki menhelyek ideiglenes lakóinak.

 

A 2018-as kutatás és eredményei

 

Tavaly hiánypótló kutatás készült a Mediánnal közösen a magyarországi kutyák és menhelyek helyzetéről. A 2018 októberében bemutatott eredményekből kiderült: a menhelyek legégetőbb problémája a pénz- és a szakemberhiány (66%), a zsúfoltság (50%), és számottevő az egészségügyi ellátására fordítható pénz szűkössége (34%). A kutatás eredményeinek és a probléma egyéb aspektusainak széleskörű megismertetése céljából többek között Csányi Vilmos etológus részvételével szerveztünk egy szakmai kerekasztal beszélgetést az Állatok Világnapján. A Kutyaszemmel társadalmi érzékenyítő programot a kutatások legfőbb tanulságait alapul véve építettük fel azzal a céllal, hogy felhívjuk a figyelmet a menhelyek és az ott élő kutyák helyzetére, valamint a felelős kutyatartás fontosságára, hosszú távú, aktív elköteleződésükkel.

 

2018-ban több, mint 7 millió forintos pénzadománnyal és egy kutyák számára alkalmas Menhely Expressz gépjárművel segítettük a vidéki menhelyek mindennapi munkáját. Az adomány a Hangya Közösség közreműködésével került a legmegfelelőbb helyekre: összesen 28 állatvédő szervezet kapott segítséget. A 7 millió forint négy nagy kategóriában került felhasználásra: infrastrukturális fejlesztések, eszközök, kutyaházak (5.704.000 Ft), gyógyszerek (805.000 Ft), oltások, műtétek (596.000 Ft) és élelem (169.000 Ft).

KIEMELT SZAKMAI PARTNERÜNK

A gyűjtésben befolyt összegek kiemelt szakmai partnerünkhöz, a Hangya Közösséghez érkeznek, ők juttatják el a menhelyek és kutyusaik számára. Az alapítvány 2010 óta függetlenül segíti a kevésbé támogatott vidéki menhelyeket, ahova a segítség csak ritkán ér el. Országosan több, mint 170 szervezettel és állatvédővel tartják a kapcsolatot. A célunk közös: úgy és ott nyújtsunk segítséget, ahogyan és ahol erre valóban szükség van.

 

Hangya Közösség Alapítvány | Közhasznú szervezet | Adószám: 18732993-1-42 | Nyilvántartási szám: 01-01-0012164

 

Partnereink

A Kutyaszemmel program eredményességét a Ti segítségetek mellett partnereink fáradhatatlan munkájának is köszönhetjük. Hálásak vagyunk a példátlan mértékű összefogásért, amit a program indítása óta folyamatosan tapasztalunk.
A Mömax, Möbelix, Szatmári Kft. és notebook.hu az adománygyűjtő perselyeknek biztosít helyszínt, ezzel lehetővé téve az adakozás országos szintű lefedettségét és az offline adományozási láb megvalósulását.
A PIK-PAK Pictures csapata óriási lendülettel, érzékenységgel és profizmussal dolgozott a kutyák történetének életre keltésén a filmvásznon – rajtuk keresztül pedig több százezer rászoruló kutya történetének kihangosításán.